Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
la 05.03.2022
klo 19:00
Osta lippu

Elinan surma -esitykset 5.-12.3.2022 on valitettavasti peruttu. Lippurahojen palautusta voi hakea 24.3.2022 mennessä linkistä: https://web.lippu.fi/palautus/

Ooppera soi taas Mikaelissa!

Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys (ESMO ry) tuottaa Oskar Merikannon oopperan Elinan surma keväällä 2022. Ooppera toteutetaan yhteistyössä Saimaa Sinfoniettan eli Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien kanssa. Teos saa ensi-iltansa Mikkelissä 5. maaliskuuta, jonka jälkeen esityksiä on Mikkelissä ja Savonlinnassa. Kapellimestarina toimii Erkki Lasonpalo ja ohjaajana Markku Pölönen. Päärooleissa laulavat Anu Ontronen, Heikki Kilpeläinen ja Mari Karjalainen.

Vanhaan kalevalamittaiseen balladiin perustuvan oopperan tapahtumat ovat dramaattisia, ja niitä maalailee suomalaista sydäntä lähellä oleva Oskar Merikannon ilmaisuvoimainen musiikki. Viisinäytöksisen oopperan libretto on Jalmari Finnen käsialaa. Ooppera on sävelletty vuosina 1909-1910 ja sen kesto on n. 1h 50min.

Elokuvistaan tunnettu ohjaaja Markku Pölönen on niittänyt mainetta myös oopperatyöstään; viimeisimpänä katsomot loppuunmyynyt W. A. Mozartin Figaron häät Joensuussa. Elinan surma on hänen viides oopperaohjauksensa.

ESMO ry haluaa tehdä oopperaa eteläsavolaisin voimin. Päärooleissa nähdään maakunnasta lähtöisin olevia solisteja, montussa paikallisten orkesterien muusikoita. Markku Pölösen suunnitteleman puvustuksen ja lavastuksen toteuttavat savonlinnalaisen Ammattiopisto SAMIedun opiskelijat Anne Peltosen johdolla ja kuoro on koottu paikallisista laulajista. Kyseessä on laaja eteläsavolaisen kulttuurikentän toimijoiden yhteishanke.

Liput:
Peruslippu 53,00 €
Ryhmälippu (min 10 hlöä) 48,00 €

Lipunmyynnistä vastaa Mikkelin kaupunginorkesterin toimisto, yhteystiedot löydät täältä.

Tilaa uutiskirje
X