Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
pe 02.09.2022
klo 16:00

Lääkäriseura Duodecimin Mikkelin paikallisosasto järjestää 100. toimintavuotensa kunniaksi juhlaseminaarin pe 2.9. Mikaelissa. Seminaari on klo 16-18 ja on vapaasti avoin yleisölle.

Ilmastonmuutos / ilmastokriisi on tämän hetken kuuma aihe (HeSa pääkirjoitus 17.8.). Hallitusten välinen IPCC -ilmastopaneelin raportti keväällä 2022 osoitti konkreettisesti nykyisen fossiilienergian tuhlaavan käytön tuhoisuuden.

Lähivuosikymmenien ennakoitu ilmaston lämpeneminen on trooppisilla alueilla jo eksistentiaalinen vaara yhteiskunnille. Suomessa ilmasto lämpenee 1,5-2 kertaa nopeammin. Talvisadanta lisääntynee ja lumikausi lyhenee. Kesällä uhkaavat kuivuusjaksot ja kasvuhäiriöt maa- ja metsätaloudessa.

Puhujina seminaarissamme toimivat Ilmatieteen laitoksen tutkimusjohtaja, prof. Hannele Korhonen ja Suomen Pankin edellinen pääjohtaja Erkki Liikanen. Heidän esitelmiensä otsikot ovat:

Prof. Hannele Korhonen: ”Ilmastonmuutoksen uhkakuvat”
Puheenj. Erkki Liikanen : ”Maailma muutoksessa: Covid, Ukraina, ilmasto. Politiikan . vastauksia”

Kun nyt muutospaineissa vaaditaan nykyisille elämäntavoillemme yhteiskunnan tukia, tulee asiantuntijoiden avata realiteetit poliittista päätöksentekoa varten.

 

Tilaa uutiskirje
X