Värikkäiden tapahtumien talo

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on professori Arto Sipisen suunnittelema, suomalaisen arkkitehtuurin upea taidonnäyte. Vuonna 1988 valmistunut rakennus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Pankalammen rannalla, Hanhilammen luonnonsuojelualueen tuntumassa. Talon materiaaleina käytetyt lappilainen Tervolan marmori, lämmin messinki ja koivuiset kalusteet luovat sisätiloihin lämpöisen ja lähes idyllisen tunnelman.

Mikaelin valoisat ja avarat tilat tarjoavat oivallisen ympäristön monenlaisille tapahtumille isoista konserteista ja kongresseista pienempiin tilaisuuksiin. Vuosittain Mikaelissa järjestetään noin 250 erilaista tilaisuutta. Niistä noin puolet on kokouksia ja puolet konsertteja ja muita tapahtumia. Vuosittainen kävijämäärä on noin 50 000.

Mikaelin toiminnasta vastaa vuonna 2006 perustettu Mikkelin Mikaeli Oy. Yhtiön osakkeenomistajia ovat Mikkelin kaupunki, SCI-Finance Oy sekä Mikkelin musiikkijuhlien kannatusyhdistys ry. Mikaelin kiinteistön omistaa Mikkelin kaupunki. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Juha Heikkilä. Ravintolatoimintaa talossa harjoittaa mikkeliläinen Serviini Oy.

Graafikko Kari Piippo on suunnitellut Mikkelin Mikaeli Oy:n nykyisen logon, jossa on perinteisiin sekä talon nimen alkuperään viitaten havaittavissa enkelin siipi tai siiven hipaisu.

Mikkelin Mikaeli Oy hallitus

Sami Järvinen
Hallituksen puheenjohtaja

Jari Hokkanen
Hallituksen varapuheenjohtaja

Kati Häkkinen

Ritva Ohmeroluoma

Risto Rouhiainen

Hannu Savisalo

Tilaa uutiskirje
X