Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
to 07.03.2024
klo 18:00
Osta lippu Tilaa väliaikatarjoilu

to 7.3.2024 klo 18, Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Luminos Ensemble
(valm. Sauli Hannuksela)
Mari Karjalainen
, sopraano
Maria Mentu
, mezzosopraano
Laura Kemppainen, oboe

Ēriks Ešenvalds: O Salutaris Hostia
Carl Philip Emmanuel Bach: Sinfonia jousille h-molli
Alessandro Marcello: Oboekonsertto d-molli
Antonio Vivaldi: Gloria

Mikkelin kaupungin syntymäpäivänä kuullaan Mikaelissa kuoromusiikkia, kun Luminos Ensemble palaa esiintymään orkesterin kanssa. Konsertin johtaa orkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo ja solisteina kuullaan sopraano Mari Karjalaista ja mezzosopraano Maria Mentua, jotka molemmat nähtiin keväällä 2023 Elinan surma -oopperan lavalla.

Luminos Ensemble on turkulainen erittäin taitava 15-henkinen naiskuoro. Mikkelin kaupunginorkesteri on esiintynyt Sauli Hannukselan valmentaman kuoron kanssa ennenkin menestyksekkäästi. Luminos avaa konsertin latvialaisen säveltäjän Ēriks Ešenvaldsin a cappella teoksella O Salutaris Hostia, joka perustuu Tuomas Akvinolaisen tekstiin. Vuonna 1977 syntynyt Ešenvalds on yksi maansa kysytyimpiä ja tuotteliaimpia säveltäjiä.

Orkesterinumeroina Erkki Lasonpalo ja Mikkelin kaupunginorkesteri tarjoilevat upeaa barokkimusiikkia. Kosketinsoittajataituri ja lakimiehenkin opinnot suorittanut C.P.E Bach kunnostautui isänsä Johann Sebastian Bachin jalanjäljissä myös säveltäjänä. Hänen aikakautensa sijoittuu barokin ja klassisismin välimaastoon, ja monesti häntä tituleerataankin yhdeksi ensimmäisistä klassikoista.

Italialaisen, hieman Vivaldia vanhemman barokkisäveltäjä Alessandro Marcellon oboekonsertossa tämä hieno soitin pääsee taituroimaan sekä taiturillisten korukuvioiden, että kauniiden melodioiden parissa. Taattua upeaa barokkia.

Väliajan jälkeen nautiskellaan Antonio Vivaldin Gloriasta, joka on yksi aikakautensa tunnetuimmista kuoroteoksista ja Vuodenaikojen jälkeen ehkä Vivaldin esitetyin teos ylipäätään. Vivaldi sävelsi yhteensä kolme versiota Gloriasta, joista tänään kuultava D-duuri, luettelonumeroltaan RV589, on kaikkein tunnetuin. Teoksen teksti perustuu kristilliseen hymniin Gloria in excelsis Deo, jossa lauletaan kunniaa Jumalalle korkeuksissa. Puolituntinen juhlava ja valoisa teos sopii juhlan kuin juhlan, tässä tapauksessa Mikkelin kaupungin syntymäpäivän, kruunuksi.

Mikkelin kaupungin syntymäpäivän kunniaksi konserttiin on mahdollista valita omalle kukkarollesi sopiva lipunhinta.

LIPUT: valitse itsellesi sopiva hinta
10 € säästölippu / 25 € peruslippu / 35 € kannatuslippu

TAITEILIJAVARTTI KLO 17.30 Mikaelin lämpiössä

Tapahtumasta ja sen lipunmyynnistä vastaa Mikkelin kaupunginorkesteri, yhteystiedot täältä.

Järjestäjä: Mikkelin kaupunginorkesteri

Tilaa uutiskirje
X