Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
to 04.05.2023
klo 19:00
Osta lippu Tilaa väliaikatarjoilu

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Olli Leppäniemi, klarinetti

Osvaldo Golijov: The Dreams and Prayers of Isaac the Blind
Béla Bartók: Divertimento jousiorkesterille

Konsertissa kuultava argentiinalais-romanialaisen säveltäjän Osvaldo Golijovin teos Isaak sokean unia ja rukouksia klarinetille ja jousiorkesterille on saanut innoituksensa muinaisen rabbin elämästä. Rabbi oli vakuuttunut, että maailmankaikkeuden salaisuus ja ihmisen kohtalo löytyvät heprean kielen aakkosten yhdistelmistä. Tässä vannoutuneessa kannassa Golijov näkee samaa kuin klezmer-muusikoiden omistautuneisuudessa musiikilleen. Golijov kasvoi kuunnellen kamarimusiikkia, juutalaista liturgista musiikkia, klezmeriä sekä argentiinalaista tangoa. Nämä vaikutteet kuuluvat myös tässä teoksessa.

Klarinetisti Olli Leppäniemi on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut ensimmäisen palkinnon arvostetussa kansainvälisessä Carl Nielsen -kilpailussa vuonna 2009. Leppäniemi tunnetaan paitsi monipuolisena solistina myös kamarimuusikkona. Hän toimii Tapiola Sinfonietan klarinetin äänenjohtajana.

Béla Bartókin Divertimento jousiorkesterille haastaa intensiivisyydellään ja taidokkuudellaan sekä orkesterin että kuulijat. Vuonna 1939 valmistunut teos on samaan aikaan uusklassinen ja moderni, haastava ja monivivahteinen, mutta ennen kaikkea viihdyttävä kokonaisuus, joka ei jätä ketään salissa kylmäksi. Konserttikokonaisuuden luotsaa pääkapellimestari Erkki Lasonpalo, jonka osaaminen jousiorkesterin puikoissa pääsee todella oikeuksiinsa tämän ohjelman myötä.

LIPUT: 27 € / 25 € / 10 €
HINTA S-ETUKORTILLA: 24 € / 22 € / 8 €

Tapahtumasta ja sen lipunmyynnistä vastaa Mikkelin kaupunginorkesteri, yhteystiedot täältä.

Järj. Mikkelin kaupunginorkesteri

Tilaa uutiskirje
X