Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
pe 14.04.2023
klo 19:00
Osta lippu

Hossein Pishkar, kapellimestari

Linda Lampenius, viulu

Alizera Mashayekhi: Sarja jousiorkesterille ”Darya”
Jean Sibelius: Sarja viululle ja jousille op. 117
Johan Svendsen: Romanssi op. 26
Edward Elgar: Salut d’ Amour op. 12
John Williams: Teema elokuvasta Schindlerin lista
Marco Enrico Bossi: Intermezzi Goldoniani

Pääsiäisen jälkeisen viikon konsertti Mikaelissa tarjoaa huippumielenkiintoisen ohjelman sekä arvovaltaiset esiintyjävieraat. Orkesteria palaa johtamaan nuori iranilaislähtöinen kapellimestari Hossein Pishkar, jonka ura nousi uudelle tasolle hänen voitettuaan vuonna 2017 kaksi arvostettua musiikkipalkintoa Saksassa. Klassisen musiikin lisäksi Pishkar on perehtynyt persialaiseen kansanmusiikkiin kotimaassaan. Konsertin solistina soittaa Sibelius-Akatemian kasvatti, viulisti Linda Lampenius, joka on tehnyt mittavan uran lähinnä ulkomailla liikkuen sulavasti musiikin tyylilajista toiseen.

Linda Lampenius tulkitsee konsertissa viehättävän kokoelman teoksia sooloviululle ja jousiorkesterille. Jean Sibeliuksen taiturillinen sarja viululle ja jousille jäi hänen opusluettelonsa viimeiseksi teokseksi ja löytyi vasta säveltäjän kuoleman jälkeen. Norjalaisen Johan Svendsenin romanssi ja englantilaisen Edward Elgarin Rakkauden tervehdys puolestaan soivat tunteellista romantiikkaa kauneimmillaan. Linda päättää osuutensa unohtumattomaan, Schindlerin lista -elokuvasta tuttuun John Williamsin teemaan.

Alizera Mashayekhi on säveltäjänimi, jota ei laajemmalti Suomessa ole kuultu. Iranilainen Mashayekhi on maansa tunnetuimpia taidemusiikin säveltäjiä ja kukapa olisi parempi tulkki Daryan persialaiseen kansanmusiikkiin pohjaavalle teokselle kuin persialaiset juuret omaava Hossein Pishkar.

Konsertin päättää italialaisen urkuvirtuoosin ja säveltäjän Marco Enrico Bossin Intermezzi Goldoniani. Bossi oli pääasiassa tunnettu urkurina, mutta on myös säveltänyt viisi oopperaa, oratorioita, kuoro- ja kamarimusiikkia sekä piano- ja urkukappaleita. Hänen orkesteriteoksistaan ​​yksi tunnetuimmista on Intermezzi Goldoniani jousille, joka huokuu perinteistä italialaista orkesterisointia, jota alettiin 1900-luvun taitteessa nostaa uudelleen esiin italialaisen oopperan menestyksen vastareaktiona.

LIPUT: 27 € / 25 € / 10 €

Tapahtumasta ja sen lipunmyynnistä vastaa Mikkelin kaupunginorkesteri, yhteystiedot täältä.

Järj. Mikkelin kaupunginorkesteri

Tilaa uutiskirje
X