Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
pe 22.09.2023
klo 19:00
Osta lippu Tilaa väliaikatarjoilu

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
József Balog, piano

Antonín Dvořák: Legendat op.59, nro 1-4
Richard Strauss: Burleski pianolle ja orkesterille
Robert Schumann: Sinfonia nro 3 Es-duuri “Reiniläinen”

Saimaa Sinfonietan syyskauden ensimmäinen konsertti on romantiikan klassikoita pullollaan. Kapellimestari Erkki Lasonpalon johdolla päästään nauttimaan 1800-luvun musiikista kukkeimmillaan.

Richard Strauss kamppaili nuorena miehenä pianolle ja orkesterille säveltämänsä teoksen, Scherzo d-mollissa, kanssa. Teos todettiin teknisesti liian haastavaksi ja monimutkaiseksi, ja Strauss ohjasi tarmonsa muualle. Esiteltyään teoksen pianovirtuoosi Eugen d’Albertille, tämä ehdotti siihen muutoksia ja muokkauksen jälkeen teos sai myös uuden nimen, Burleski. Ajan myötä sävellyksestä tuli Straussin suosituimpia sävellyksiä, joka kuului myös hänen omiin suosikkeihinsa tuotannossaan. Unkarilaisen huippupianistin József Balogin taituruus pääsee loistamaan tämän teknisesti haastavan, mutta hurmaavan teoksen parissa.

Robert Schumannin Sinfonia nro. 3 ”Reiniläinen” sai innoituksensa säveltäjän Reininmaalle tekemän matkan jälkeen. Alueen luonto ja erityisesti Kölnin katedraali tekivät vaikutuksen romantikkosäveltäjään ja niinpä Schumann sävelsi varsin lyhyessä ajassa uuden sinfoniansa suuren inspiraation vallassa. Viisiosainen teos on romanttista orkesterisointia vaikuttavimmillaan ja värikkäimmillään, jossa on myös Beethovenin vaikutus vahvasti kuultavissa.

Tunnelmallisen ohjelman täydentää Antonín Dvořákin Legendat -sarjan neljä ensimmäistä osaa, joissa liikutaan syvällisen mietiskelevissä tunnelmissa rikkaan orkestroinnin sävyttämänä.

LIPUT (Mikaelin konsertti): 30 € / 27 € / 12 €
HINTA S-ETUKORTILLA: 27 € / 25 € / 10 €

Tapahtumasta ja sen lipunmyynnistä vastaa Mikkelin kaupunginorkesteri, yhteystiedot täältä.

Järjestäjä: Mikkelin kaupunginorkesteri

 

Tilaa uutiskirje
X