Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
to 16.05.2024
klo 18:00
Osta lippu Tilaa väliaikatarjoilu

ke 15.5.2024 klo 18, Paviljonki Jyväskylä
to 16.5.2024 klo 18, Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Sara Ferrández
, alttoviulu
Yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian kanssa

Jean Sibelius: Kevätlaulu
William Walton: Alttoviulukonsertto
Nikolai Rimski-Korsakov: Šeherazade

Kaikkihan muistavat Tuhannen ja yhden yön tarinat, Sinbadin retkistä Aladdinin lamppuun ja Ali Babaan rosvoineen. Mutta kuinka moni muistaa tarinoiden kehyskertomusta? Sulttaani Šahryar mestaa vaimojansa yksi toisensa jälkeen, mutta vuoroonsa tullut Šeherazade pelastaakin henkensä kertomalla toinen toistaan jännittävämpiä tarinoita jättäen joka ilta tarinan kesken niin jännittävään kohtaan, ettei sulttaani malta odottaa, että kuulee tarinan jatkon.  Šeherazade jatkaa tarinoitaan sen tuhannen ja yhden yön ajan, kunnes sulttaani säästää hänen henkensä rakastuttuaan tarinankertojaansa. Feministien esiäiti Šeherazaden parhaista paloista on Nikolai Rimski-Korsakov koostanut vähintään yhtä vangitsevan orkesterisarjan, joka kiidättää kokijaansa värien ja tarinain kaleidoskoopissa myrskyävältä mereltä bagdadilaisille markkinoille sekä tietenkin romanssin pauloihin…

Vähintään yhtä vahva kerronnallinen intensiteetti on valloillaan myös William Waltonin eeppisessä alttoviulukonsertossa, jossa jousisoitinten sillanrakentaja, alttoviulu, pääsee harvinaiseen valokeilaansa. Nuori espanjalainen tähtialtisti Sara Ferrández on aloittanut alttoviulun soiton jo kolmevuotiaana. Tie on vienyt suurille lavoille mm. Berliinin Filharmonikkojen solistiksi. Waltonin konsertossa Ferrándezin taituruus ja tulkinta pääsevät todella esiin.

Kapellimestari Erkki Lasonpalo luotsaa Mikkelin ja Jyväskylän yhteisponnistuksesta elähdyttävän päätöksen kevätkaudelle – tietenkin Sibeliuksen Kevätlaululla kruunaten!

LIPUT: 30 € / 27 € / 12 € (Mikaelin konsertti)

TAITEILIJAVARTTI KLO 17.30 Mikaelin lämpiössä

Tapahtumasta ja sen lipunmyynnistä vastaa Mikkelin kaupunginorkesteri, yhteystiedot täältä.

Järjestäjä: Mikkelin kaupunginorkesteri

Tilaa uutiskirje
X