Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
pe 05.05.2023
klo 19:00
Osta lippu

RH Entertainment Oy on asetettu konkurssiin 11.11.2022. Konkurssin johdosta My Leonard Cohen Tribute -kiertue on peruttu kokonaisuudessaan. Peruttu kiertue on käsittänyt seuraavat konsertit: 5.5.2023 Mikkeli (Mikaeli), 6.5.2023 Oulu (Madetojan Sali), 7.5.2023 Tampere (Tampere-Talo), 8.5.2023 Hyvinkää (Hyvinkääsali) ja 9.5.2023 Turku (Logomo).

Tapahtumien peruuntumisesta lipun ostaneille aiheutuva vahinko on lähtökohtaisesti konkurssissa valvottavaa velkaa. Mahdolliset saatavat pyydetään ilmoittamaan konkurssipesälle sähköpostitse osoitteeseen rh@krogerus.com. Saatavailmoituksessa pyydetään ilmoittamaan velkojan yhteystiedot, saatavan määrä ja peruste sekä tieto siitä, milloin lippu on ostettu.

 

 

 

”MY LEONARD COHEN” -TRIBUUTTIKONSERTTI

Arvostettu kanadalainen laulaja-lauluntekijä, runoilija ja kirjailija Leonard Cohen muistetaan muun muassa sellaisista lauluista kuin ”Suzanne”, ”Bird On The Wire”, “Famous Blue Raincoat”, “The Partisan”, ”I’m Your Man”, “First We Take Manhattan”, “Dance Me To The End Of Love”, “Tower Of Song” ja tietysti “Hallelujah”.

Vuonna 1984 ilmestyneeltä ”Various Positions” -albumilta löytyvän ”Hallelujah”-laulun ovat levyttäneet myös John Cale, k.d.lang, Jeff Buckley, Rufus Wainwright, Bono, Sheryl Crowe ja Alexandra Burke sekä Suomessa Hector.

Toukokuussa 2023 neljällä eri paikkakunnalla Suomessa nähtävät “My Leonard Cohen” -esitykset ovat vaikuttavia tribuuttikonsertteja, joissa australialaissyntyinen laulaja ja pianisti Stewart D’Arrietta yhtyeineen tulkitsee koskettavasti Leonard Cohenin tunnetuimpia lauluja. Cohen tunnettiin hyvin matalasta ja karheasta äänestään ja samaan, helposti tunnistettavaan tyyliin laulaa D’Arriettakin.

Stewart D’Arrietta kehitti Leonard Cohenin musiikkiin perustuvan konserttiprojektin ”My Leonard Cohen” jo vuonna 2014 eli pari vuotta ennen Cohenin kuolemaa. Projekti oli aikoinaan huikea menestys Melbournen tunnetuimmassa elävän musiikin teatterissa Chapel Off Chapelssa, josta se sitten lähti kiertämään maailmaa. On selvää, että Cohenin herkät ja intiimit, lyriikaltaan puhuttelevat laulut voi kuulla parhaimmillaan juuri sellaisissa musiikille omistetuissa ja akustisesti korkeatasoisissa paikoissa kuin Mikkelin Mikaeli, Oulun Madetojan sali, Tampere-talo, Hyvinkääsali ja Teatro-sali Turussa.

Leonard Cohen syntyi syyskuun 21. päivä vuonna 1934 Montrealissa, Kanadassa ja kuoli 82-vuotiaana 7. päivä marraskuuta vuonna 2016 Los Angelesissa, Yhdysvalloissa.

Cohen aloitti uransa 1950-luvulla lupaavana runoilijana ja kirjailijana, mutta siirtyi ensisijaisesti laulaja-lauluntekijäksi 1960-luvun puolivälissä. Cohenin runot ja laulut käsittelevät tietenkin rakkautta, mutta myös uskontoa, luopumista, seksiä ja masennusta ja viimeisinä aikoinaan myös kuolemaa. Hänen laulujaan on kutsuttu sävelletyksi runoudeksi ja erityisesti viime vuosina Cohenin ’spoken word’ -tyylistä laulutapaa kuvailtiin jopa runonlausunnaksi.

Vuonna 2008 Cohen nimettiin Rock and Roll Hall of Fameen ja vuonna 2010 Songwriters Hall of Fameen. Samana vuonna 2010 hänet palkittiin myös Grammylla elämäntyöstään.

Joulukuussa 1967 Leonard Cohen julkaisi esikoisalbuminsa ”Songs of Leonard Cohen”. Hänen viimeiseksi albumikseen jäi lokakuussa 2016 ilmestynyt ”You Want It Darker”.

Suomessa hän esiintyi seitsemän kertaa, ensimmäisen kerran Helsingin Kulttuuritalossa helmikuussa 1985 ja viimeisen kerran Sonera Stadiumilla (nyk. Bolt Arena) syyskuussa 2012.

Liput 44,90 € ja 49,90 €

Järj. RH Entertainment Oy

Tilaa uutiskirje
X