Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
ke 25.05.2022
klo 19:00
Osta lippu Tilaa väliaikatarjoilu

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Tuukka Lehtonen,
sähköviulu

John Adams: Shaker Loops
Tuukka Lehtonen: Konsertto sähköviululle, loopperille ja 11 soolojouselle

Tuukka Lehtonen on Mikkelin kaupunginorkesterin pitkäaikainen viulisti ja todellinen musiikin moniosaaja. Viulunsoiton lisäksi Tuukkaa on kuultu monesti laulusolistina. Hän on kirjoittanut orkesterille lukemattomia sovituksia aina ooppera-aarioista tangon kautta bluesiin. Lehtonen on kunnostautunut myös säveltäjänä ja esimerkiksi Mikkelin teatterin kahdessa viimeisimmässä Reetta-karhu -lastennäytelmässä kuultiin Tuukan säveltämää musiikkia.

”Konserttoni sähköviululle, loopperille ja 11 soolojouselle yhdistelee perinteisen viulukonserton keinoja sähköisesti muokatun äänen estetiikan lukemattomiin mahdollisuuksiin. Teoksessa äänensä kuuluville saa proge-rock, menneiden aikojen paimenlaulut sekä viihteelle halajava toimistomonotonia.”

Näin kertoo Tuukka Lehtonen itse uudesta konsertostaan. Parikseen se saa kontekstiin sopivaa vilkuilua crossoverin suuntaan, eli amerikkalaista minimalismia: John Adamsin, maailman esitetyimmän elävän säveltäjän, nuoruudenteos Shaker Loops perustuu tyylilajin mukaisesti yksinkertaisten ainesten toistamiselle ja vähittäiselle kehittelylle. Se on hyperaktiivinen ja hypnoottinen – vai pitäisikö sanoa, sähköistävä – rytmien ilotulitus, joka sykkii, kelluu, värisee ja jyskyttää hyvinkin mukaansatempaavasti.

Adamsin, Lehtosen ja pääkapellimestari Erkki Lasonpalon käsissä kevään päätöskonsertista muodostuu ainutlaatuisen voimaannuttava kokemus, joka aukoo uusia uria ollen visionäärinen ja kokonaisvaltainen – kaikilla tasoilla sähköinen!

LIPUT: 27 € / 25 € / 10 €

Järj. Mikkelin kaupunginorkesteri
Lipunmyyntiin liittyvät kysymykset orkesterin toimistoon, yhteystiedot löydät täältä.

Tilaa uutiskirje
X