Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
to 02.09.2021
klo 19:00
Osta lippu Tilaa väliaikatarjoilu

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Eero Saunamäki, nokkahuilu

Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien eli Saimaa Sinfoniettan syyskausi alkaa juhlallisesti kantaesityksen merkeissä. Solistiksi saapuu nokkahuiluguru Eero Saunamäki ja ohjelmassa on Kalevi Aholta tilattu nokkahuilukonsertto. Tuotteliaan, pitkälti yli 30 konserttoa säveltäneen Ahon teokselta on lupa odottaa laaja-alaista tunnelmien, vauhtien ja sävyjen kirjoa.

Johdattelevina tahteina kuunnellaan Richard Wagnerin Parsifal-alkusoitto Iain Farringtonin sovituksena. Paljon intohimoja niin puolesta kuin vastaankin herättävä Wagnerin teos oli tarkoitettu alkujaan esitettäväksi ainoastaan Wagner-pyhättö Bayreuthissa ja sen esittäminen muualla oli pitkään kielletty.

Konsertin päättää komeasti Mozartin sinfonia nro 41, lisänimeltään ”Jupiter”, jonka viimeinen osa tunnetaan nerokkaasta kontrapunktistaan. Jupiter jäi Mozartin viimeiseksi sinfoniaksi. Sitä kuuntelemalla aukeaa laaja näkymä länsimaisen taidemusiikin korkeimmalta huipulta, ja teos onkin suurenmoinen osoitus välineensä parissa täydelliseksi kypsyneen taiteilijan työstä.

Richard Wagner: Alkusoitto oopperasta Parsifal, sov. Iain Farrington
Kalevi Aho: Konsertto nokkahuilulle ja orkesterille (kantaesitys)
W. A. Mozart: Sinfonia nro 41 C-duuri KV 551 ”Jupiter”

LIPUT: 27,50 € / 25,50 € / 10 €
HINTA S-ETUKORTILLA: 25 € / 23 € / 8 €
Lipunmyynnistä vastaa orkesterin toimisto, yhteystiedot löydät täältä.

Järj. Mikkelin kaupunginorkesteri

Tilaa uutiskirje
X