Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
pe 21.10.2022
klo 17:00

Kulttuurin unelmavuosi häikäisee syyslomaviikolla

 

Valonlampi-valotapahtuma valaisee Mikaelin ja Pankalammen ympäristöä syyslomaviikolla 21.-28.10. Valonlampi käynnistyy perjantaina 21.10. nuorten Syysbreikki-tapahtuman yhteydessä. Mikaelin valot syttyvät klo 17 ja valoinstallaatiot syttyvät ympäri Pankalampea klo 18.

Mikaelin ulkopinnalla nähdään Jääluola-valoinstallaatio, jonka keskeyttää puolen tunnin välein Vuodenajat-valoinstallaatio. Mikaelin seinässä nähdään myös osallistava Just Dance -videoteos, jossa yhdistyy viimeisin projisointiteknologia, 3D-hahmosuunnittelu, tanssipelin koukuttavuus ja jo kivikaudelta suosittu varjoleikki.

Mikaelin lisäksi Pankalammen ympäristö herää eloon useamman valoinstallaation voimin. Perjantaina Mikaelin pihalla nähdään Yhteinen planeettamme -teos, jossa massiivisten valokiilojen rengas heijastetaan suoraan avaruuteen. Erittäin voimakkaiden Beam -heittimien show näkyy oikeissa olosuhteissa kilometrien päähän ja kiilat piirtävät taivaalle valovoimaisen “viestin” yhteiseltä planeetaltamme. Tulen virta -teos toivottaa vaeltajat tervetulleeksi kaupungin suunnasta. Joen väreilevä pinta ja rannat muuttuu hehkuvaksi tulimereksi. Viidakko -teos luo taianomaisen, vihreän, oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva sademetsän lammen puoleisen sillan kupeeseen. Pankalammen länsirannalla oleva silta valaistaan kaikissa sateenkaaren väreissä Sateenkaarisilta -teoksella. Teokset lukuun ottamatta Just dancea ja Yhteistä planeettaa ovat perjantain lisäksi ihasteltavissa myös lauantaina 22.10.

Sunnuntaista eteenpäin Mikaeli hehkuu joka ilta aina Museoiden yöhön 28.10. saakka. Silloin valon ilo leviää myös kaupunkiin, valaisten Museoiden yön kohteita. Valaistuna ovat Suur-Savon museo, Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Päämajamuseo sekä Mikkelin valokuvakeskus.

  • Valotaideteoksilla haluamme korostaa kaupungissamme ainutlaatuisesti yhdistyvää luontoa ja urbaania kaupunkikuvaa. Nykyaikaisen teknologian avulla pystymme viemään elämyksiä aivan uusille tasoille, joita ei voi sanoin selittää – ne on itse koettava! kertoo mikkeliläisen tapahtumatuotantoyhtiö Lumion valosuunnittelija Janne Pajarinen.

Valotapahtuman mahdollistaa Kulttuurin unelmavuosi 2022 –hanke. Suunnittelun ja tapahtuman teokset toteuttavat Lumio Events, Gaia Music, 3Dbase ja OiOi.

 

pe 21.10.

Klo 17-23 Mikaeli

Klo 18-22 Yhteinen planeettamme

Klo 18-23 Just Dance, Tulenvirta, Sateenkaarisilta, Viidakko

 

la 22.10. 

Klo 18-23 Tulenvirta, Sateenkaarisilta, Viidakko, Mikaeli

 

su-to 23.–27.10. 

Klo 18-23  Mikaeli

 

pe 28.10. 

Klo 18-23.30 Mikaeli, sodan ja rauhan keskus Muisti, Suur-Savon museo, Mikkelin Valokuvakeskus

 

Kulttuurin unelmavuoden tavoitteina ovat kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen, kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alan tekijöiden työllistäminen sekä hyvinvoinnin lisääminen alueella. Hanke edistää kokonaisvaltaisesti sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista kestävyyttä. Hankkeen rahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Mikkelin kaupunki.

 

Lue lisää: https://kulttuurinunelmavuosi.fi/valonlampi/

Facebook: https://fb.me/e/39O6bRvhS

 

Lisätietoja

Jatta Juhola

Hankepäällikkö

jatta.juhola@sivistys.mikkeli.fi

  1. 040 129 5157

 

Niko Väisänen

Lumio Events

niko@lumio.fi

  1. 044 535 1902
Tilaa uutiskirje
X