Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
to 15.12.2022
klo 19:00
Osta lippu Tilaa väliaikatarjoilu

to 15.12.2022 klo 19, Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Senja Rummukainen, sello

Timo Alakotila: Polska teoksesta Concerto grosso
Aulis Sallinen: Nocturnal Dances of Don Juan Quixote
Siri Brander: Elegie
Jean Sibelius: Impromptu
Jean Sibelius: Suite Champetre
Jean Sibelius: Presto

Don Juan on legendaarinen naistenmies ja seikkailija, Don Quijote taas surullisen hahmon ritari. Molemmat yhtä aikaa koomisia ja traagisia, jopa dramaattisiakin hahmoja, ja eivätkä he varmasti jätä ketään kylmäksi – ainakin molempien vaikutuksen, esiintymisten ja jopa parodioimisten määrä kirjallisuudessa puhuu puolestaan.

Mutta entäs, kun kahdesta Donista tuleekin yksi? Aulis Sallisen hellän ironisissa käsissä Don Juanquixote lähtee puoliensa tapaan yöllisille retkilleen, mutta keiden kanssa hän tanssii, vai tanssiiko? Mistä nuo popviittaukset tuohon putkahtivat? Miksi soolosello vinksauttelee rytmejä aivan miten sattuu? Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Vaikka kysymyksiin ei löytyisikään suoria vastauksia, on meno ja meininki niin hämmentävän kiehtovaa, että teoksesta on tullut Sallisen suurin hitti, joka on alkanut jo kiertää sellistien sukupolvelta toiselle. Nyt viestikapulaan tarttuu hurmaava Senja Rummukainen, joka taikoo tupla-Donin seikkailuista satumaista satiiria.

Yöfantasioinnin seurana on tarjolla joukko pienempää, muttei suinkaan kevyempää ohjelmistoa, jossa Sibeliuskin oli kaiken muun ohella mestari – niin mutkattoman luontevasti hän esimerkiksi herkistelee maalaiselämää Suite champêtressa. Myös eläinaktivismin edelläkävijä Siri Branderin ja kansanmusiikin revisioija Timo Alakotilan miniatyyreissä liikkuu sekä juurille palaamisen että uusien tuulien tuntoja. Joulunviettoon valmistaudutaan siis Erkki Lasonpalon johdolla harvinaisen voimallisesti tässä ja nyt eläen – carpe diem!

LIPUT: 27 € / 25 € / 10 €
HINTA S-ETUKORTILLA 24 € / 22 € / 8 €

Lipunmyynnistä vastaa Mikkelin Kaupunginorkesteri
Yhteystiedot: https://mikkelinkaupunginorkesteri.fi/yhteystiedot/
Tilaa uutiskirje
X